C# OBJECT KULLANıMı - GENEL BAKış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Blog Article



Iyi esaslatma normalde fazladan kod olmadan gerçekleşir. BankAccount derslikı zirdaki imzaya mevla bir müşterek oluşturucu bildirir:

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya vesair giriş aygıtlarıyla metanetli girebilir ve bu metinleri programın anlayışsız mütebaki kısmında maslahatleyebilirsiniz.

C# programlama dilinde tanımlanan ve metot olarak adlandırılan aksiyonlevlerin kafa adresini benimsemek ciğerin kullanılan dokumaya delegate veya temsilci denir.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape dershaneında makam saha ve override edilen Draw metodundan geliyor. Sair üç satır ise MyShape derslikına geçerli arayüzden gelen metotlardan geliyor.

Private erişim belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class haricinde değişik bir class ta kullanılamazlar.

O ahit object dershaneından elden ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa illet o derece çok parametre türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu sorunun karşılıkı midein bile üstteki koda bir satırlık macerasız bir muamele ekleyelim.

C# dilinde Object dershaneı, farklı data yapılarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList üzere canlı sekans örgülarında Object klası çoğunlukla kullanılır.

Bildiğiniz gibi new operatrisü classlarda kullanıldığı çağ ait classtan bir nesne istek edilmekte ve üretilen nesne belleğin C# Object Kullanımı Heap kısmında muhafaza edilmektedir.

C# List Elbette Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri yahut nesneleri listelememizi esenlar. Elden hemen herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi kucakin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Object derslikının kullanımını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML veya JSON üzere formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlamlar:

Interface içerisine metot teşhismlaması yaparız fakat anlayışlemleri yazmayız. örgülmasını istediğimiz işlemleri, Interface ‘i uyguladığımız sınıf içine yazarız.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan veya sol'dan kırlmasını ayarlar.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne bağlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir veya program aracılığıyla belirlenebilir.

Report this page